Wanden en plafonds

1 / 7
Inbouw serverkast
2 / 7
nieuwe indeling handelspand
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
indelen werkruimte
7 / 7

Gyproc

Valse wanden / Scheidings wanden
Wil je de kamers herindelen op een snelle en efficiënte manier, dan zijn scheidingswanden in gyproc een echte aanrader. Afhankelijk van het doel en de gewenste sterkte kunnen de wanden geïsoleerd en sterker gemaakt worden door het kader eerst af te slaan met osb-platen. Een valse wand wordt opgebouwd met een houten frame of metalen profielen. Net zoals in gewone wanden is het ook hier perfect mogelijk om deuropeningen en ramen te voorzien.

Voorzetwand
Voorzetwanden worden vaak geplaatst bij renovaties waarbij de muren in slechte staat verkeren. Met een voorzetwand kan je deze muren opnieuw kaarsrecht maken en indien gewenst extra isoleren. Ook het plaatsen van leidingen, schakelaars, ventilatie en nissen is erg makkelijk bij gyproc voorzetwanden. Zelfs zware constructies zoals een wastafel of een toilet kunnen mits de juiste voorbereiding perfect geplaatst worden tegen een voorzetwand.

Plafonds
Een plafond in gyproc biedt tal van voordelen, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw. Een gyproc plafond kan op elke gewenste hoogte geplaatst worden en voorzien worden van inbouwspots, ventilatiekanalen en leidingen. Een verlaagd plafond in gipskarton is ook prima geschikt wanneer je het plafond extra wilt isoleren van binnenuit. Afhankelijk van de onderliggende constructies kan men kiezen voor een vrijdragend of afgehangen plafond.

Alternatieven

Gyproc is een marktleider, maar voor zeer specifieke toepassingen (bv industriële keukens, douches,...) zijn er zeker alternatieven ( zie foto's).
U kan steeds terecht voor meer info op het nr 0475 84 68 18 of via het contactformulier